Υποστήριξη Γονέων

Σχολη Γονεων

Σχολή Διαπαιδαγώγησης Γονέων

Σήμερα όλο και περισσότερο ακούγεται η «ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ», δηλαδή μαθήματα που προσφέρονται στους γονείς, με στόχο την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων που έχουν με τα παιδιά τους. Όλοι επικεντρώνονται στο παιδί-μαθητή και ξεχνούν την «εκπαίδευση» του γονέα ο οποίος αποτελεί τη βάση για την ολοκληρωμένη διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Εμείς, στο Όραμα Παιδείας μέσα από τη σχολή γονέων δίνουμε στους γονείς τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις συμπεριφορές του παιδιού τους και να εκπαιδεύσουν τον εαυτό τους ώστε να γίνουν αρωγοί στη προσπάθεια του. Το περιεχόμενο που δίνουμε εμείς, στην δική μας ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ, είναι τριπλό και αποτελείται από όλες τις μορφές επικοινωνίας που μπορούμε να έχουμε με εσάς, τους γονείς.

Περιλαμβάνει ήχο, εικόνα, εισήγηση, εγχειρίδιο εκπαίδευσης και προσωπική υποστήριξη για ερωτήσεις, απορίες, προβλήματα κλπ. Πρόκειται δηλαδή για την πλέον ολοκληρωμένη εκπαίδευση που θα μπορούσατε να έχετε.

Το περιεχομενο

Το περιεχόμενο

Το περιεχόμενο της δικής μας ΣΧΟΛΗΣ ΓΟΝΕΩΝ, είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, που διδάσκει μια συγκεκριμένη μέθοδο διαπαιδαγώγησης, που βασίζεται στην παιδαγωγική μέθοδο του Ρ.Ντράϊκωρς και προέρχεται από την Ατομική Ψυχολογία του Α.Άντλερ, της πλέον διαδεδομένης και χρησιμοποιούμενης σχολής ψυχολογίας σήμερα ανά τον κόσμο.

Δεν πρόκειται για μαθήματα ψυχολογίας, ούτε για ψυχοθεραπεία, ούτε για ακαδημαϊκές γνώσεις, αλλά για μια πρακτική μέθοδο επικοινωνίας των γονέων με τα παιδιά τους, με στόχο την ενθάρρυνση και την αύξηση της αυτοπεποίθησης τους, μέσα από την συνεργασία μαζί τους και την ισότιμη καλή σχέση.

Η εκπαίδευση γίνεται στους γονείς, γιατί η συμπεριφορά των γονέων είναι ο κυρίαρχος παράγων επίδρασης και στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ο εισηγητης

ΡΕΓΚΟΥΚΟΣ

Ο εισηγητής κ. Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, είναι ειδικά εκπαιδευμένος επί 20 χρόνια στην Ατομική Ψυχολογία του Ά.Άντλερ, έχει διδάξει την μέθοδο σε μεμονωμένους γονείς και σε ομάδες γονέων, είναι συγγραφέας 3 σχετικών βιβλίων (Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ, ΠΛΟΥΤΟΣ), του εγχειριδίου διαπαιδαγώγησης «ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ» και είναι επίσης ομιλητής σε εταιρικές εκδηλώσεις. Είναι πατέρας δύο παιδιών, αγόρι 20 και κορίτσι 18.