Αυτά που θα σου αναφέρουμε σήμερα έχουν ως στόχο να δυναμώσουν το μυαλό σου και να δημιουργήσουν θετικές συνήθειες που θα εγγυηθούν τη μελλοντική σου επιτυχία.

Επίσης, έχουν να κάνουν με την οπτική σου για τη ζωή. Αν σκέφτεσαι σωστά, θα σου δώσουν την ατελείωτη δύναμη που χρειάζεσαι για να πετύχεις. Θα σου δείξουν το δρόμο για την επιτυχία αλλά και πως να καταφέρεις να διατηρήσεις την εξέλιξη σε όλη σου τη ζωή.

#1 Έχεις βρει το πάθος σου

Οι άνθρωποι που διαπρέπουν στη ζωή, ξεχειλίζουν από πάθος. Κάποιοι γνωρίζουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους πολύ νωρίτερα απ’ ότι οι υπόλοιποι. Έτσι, ξεκινάνε από νωρίς να χτίζουν το δρόμο για το όνειρό τους.

Κάποιοι άλλοι είναι ακόμα στην αναζήτηση τους πάθους τους. Το πάθος δεν έχει να κάνει με το ταλέντο σου. Μπορεί να είσαι πολύ καλός σε κάτι, αλλά αυτό να μη σου αρέσει. Ξέρεις ποιο είναι το πάθος σου, όταν είσαι διατεθειμένος να το κάνεις χωρίς να πληρώνεσαι.

#2 Αξιοποιείς όλες τις ώρες της ημέρας

Στους πετυχημένους ανθρώπους όχι μόνο αρέσει η δουλειά που κάνουν, αλλά το διασκεδάζουν κιόλας. Αυτό είναι απαραίτητο αν θες να δουλεύεις χωρίς να νιώθεις πως δουλεύεις.

Πρέπει να βρεις τη χαρά στη δουλειά σου, αλλιώς δε θα μπορέσεις να την κάνεις καθημερινά. Όλοι οι πετυχημένοι άνθρωποι λειτουργούν ακριβώς τις ίδιες ώρες με εσένα, αλλά έχουν στόχο να αξιοποιούν κάθε μία από τις 24 ώρες της ημέρας. Πρόσεξε όμως μη μπερδέψεις τη διασκέδαση με το βόλεμα. Το βόλεμα είναι ο εχθρός της επιτυχίας.

#3 Ασχολείσαι με αυτό που σου αρέσει

Οι πετυχημένοι άνθρωποι δεν αποσπώνται από το στόχο τους με κανέναν τρόπο. Μπορεί η προσοχή τους να πρέπει να είναι σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, αλλά μένουν πιστοί στον στόχο τους.

#4 Προτιμάς να βγεις από τη ζώνη ασφαλείας σου

Οι άνθρωποι που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία, δεν το έκαναν από τον καναπέ τους. Γνωρίζουν πως η ζώνη ασφαλείας τους δε θα τους οδηγήσει πουθενά. Επιδιώκουν συνεχώς να ξεβολεύονται και να προσπαθούν για ακόμα περισσότερα.

#5 Δεν έχεις έλλειψη από νέες ιδέες

Οι πετυχημένοι άνθρωποι έχουν πάντα εξαιρετικές ιδέες. Αυτό συμβαίνει τυχαία; Όχι βέβαια. Συμβαίνει γιατί οι ιδέες τους ωριμάζουν γρήγορα και τους αναγκάζουν να βρουν καινούριες.

Αν αρχίσεις και εσύ να σκέφτεσαι έτσι, θα αρχίσεις να βρίσκεις νέες ιδέες καθημερινά και θα κάνεις πράγματα που μέχρι στιγμής δεν έκανες.

Συνεπώς, δεν μπορείς να συνεχίσεις να σκέφτεσαι όπως σκεφτόσουν τόσο καιρό. Πρέπει να συνεχίσεις να μαθαίνεις, να αλλάζεις, να βελτιώνεσαι και να βρίσκεις συνεχώς καινούριες ιδέες. Αυτό οδηγεί στο επόμενο στάδιο, που η αυτοβελτίωση γίνεται στόχος ζωής.

#6 Η αυτοβελτίωση είναι σαν οξυγόνο για εσένα

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει όριο στην εξέλιξη. Θέλουν να μαθαίνουν και να βελτιώνονται συνεχώς. Οποιαδήποτε εξέλιξη και βελτίωση, πρέπει να μείνει για πάντα στη ζωή τους. Δεν πρέπει να είναι κάτι προσωρινό.

#7 Το να κάνεις τη ζωή όλων καλύτερη, είναι ο σκοπός σου

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι πολύτιμοι και αυτό δεν είναι σύμπτωση. Προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα ακόμα και όταν χρειάζεται να βγουν τελείως από το πρόγραμμά τους.

Γνωρίζουν τις ανάγκες των ανθρώπων περισσότερο απ’ ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι. Το να διευκολύνουν και να βοηθούν τους άλλους, είναι κάτι που αγαπούν να κάνουν. Τα λεφτά πάνε στους επιτυχημένους ανθρώπους ως αποτέλεσμα της προσφοράς που έδωσαν.

#8 Δεν υποχωρείς στις δυσκολίες

Με κάποιον τρόπο πρέπει να γίνεις πιο σκληραγωγημένος, αν δεν είσαι ήδη. Οι καλύτεροι των καλύτερων συνήθως χρειάστηκαν πολύ καιρό για να τα καταφέρουν. Καιρό γεμάτο αποτυχίες και απογοητεύσεις.

Για να αρχίσεις να σκέφτεσαι με αυτόν τον τρόπο, δες τι έχεις καταφέρει και πόσες αποτυχίες είχες. Αν δεν έχεις βιώσει απόρριψη και αποτυχία, μάλλον δε βάζεις τα δυνατά σου για να πετύχεις αυτό που θες.

 

Λογικά μέχρι τώρα θα κατάλαβες πως η επιτυχία σου εξαρτάται από το πόσο καλά και πόσο συχνά καλλιεργείς τον εαυτό σου. Μάθε τον εαυτό σου.

Πρέπει να γνωρίζεις τα δυνατά αλλά και τα αδύναμα σημεία σου. Έχε στο νου σου πως ο φόβος της αποτυχίας είναι στην πραγματικότητα ο φόβος της επιτυχίας. Η αποτυχία είναι αναπόφευκτη αλλά και πολύτιμη. Οπότε μη φοβάσαι να αποτύχεις.

 

Κάθε λεπτό που είσαι ξύπνιος είναι η ευκαιρία σου για να κάνεις καλύτερη τη ζωή σου. Είτε θα κοιτάς και θα στοχεύεις μπροστά, είτε πίσω. Να είσαι συνέχεια σε κίνηση γιατί το να φτάσεις στην κορυφή είναι μία αυταπάτη. Το να μένεις σταθερός είναι στην ουσία σα να πηγαίνεις προς τα πίσω. Αν ψάχνεις κίνητρο για να γίνεις επιτυχημένος, ξεβολέψου. Βγες από τη ζώνη ασφαλείας σου και προσπάθησε να επιτύχεις ακόμα περισσότερα.

 

-Βασίλης Σέμπος-

Leave a comment